Έχεις αναρωτηθεί πώς αντιδρά ο εγκέφαλος προκειμένου να προφυλαχθεί από μια φρικτή πραγματικότητα;

Ένας ψυχοπαθής δολοφόνος, ο «Συλλέκτης Ματιών», σπέρνει τον τρόμο στο Βερολίνο. Ο απολογισμός είναι ήδη τραγικός. Μητέρες έχουν δολοφονηθεί και τα παιδιά τους έχουν απαχθεί. Οι πατεράδες τους έχουν λίγες ώρες στη διάθεσή τους για να τα σώσουν.

Στα αποτρόπαια εγκλήματά του δεν αφήνει κανένα ίχνος, αφαιρεί όμως πάντα το αριστερό μάτι από τα πτώματα των παιδιών. Θύματα με κοινά στοιχεία σχηματίζουν ένα μοτίβο στο μυαλό μας.

Έτσι ξεκινάει το βιβλίο «Συλλέκτης» και το ευφυές τέχνασμα του Fitzek ξυπνάει τον αναγνώστη από τον λήθαργο.

Όχι, δεν έχει γίνει λάθος στην εκτύπωση: Οι σελίδες μετράνε αντίστροφα, και υπάρχει λόγος για αυτό. Μόλις ανοίγεις το μυστηριώδες εξώφυλλο, θα διαβάσεις το τελευταίο κεφάλαιο, θα συνεχίσεις με το προτελευταίο και συνέχεια θα βυθίζεσαι σε μια αγωνιώδη αντίστροφη μέτρηση

Ο μόλις 9 ετών Τομπίας Τράουνσταϊν, έχει απαχθεί και βρίσκεται κλειδωμένος με απάνθρωπο τρόπο. Σταδιακά μαθαίνουμε για το παρελθόν του μικρού και την οικογένειά του. Και αναρωτιόμαστε για το σκοτεινό μυαλό που κινεί τα νήματα της απαγωγής του.

Οι ανεπαίσθητες λεπτομέρειες και οι πληροφορίες είναι τόσο προσεκτικά δοσμένες από τον συγγραφέα και με τέτοιο τρόπο που εντείνουν την αγωνία και διαβάζουμε με κομμένη την ανάσα (φιλική συμβουλή: αποφύγετε την ανάγνωση αυτού του θρίλερ μετά τις 9 το βράδυ).

Ένας αστυνομικός με σκοτεινό παρελθόν, μπαίνει στο στόχαστρο του Συλλέκτη. Ένας αντισυμβατικός χαρακτήρας, μια φυσιοθεραπεύτρια εμφανίζεσαι επιτείνοντας το μυστήριο. Μια αινιγματική προσωπικότητα που δεν έχει την όρασή της, έχει όμως, ιδιαίτερα οξυμένες αισθήσεις και υπερβατικό τρόπο σκέψης.

Πολλά από τα ερωτήματα θα απαντηθούν στο πρώτο βιβλίο, τον Συλλέκτη, αλλά η συνέχεια που μας επιφυλάσσει ο μετρ των ψυχολογικών θρίλερ είναι ακόμη πιο ανατρεπτική….

«Ο χειρότερος τρόμος έχει συχνά αθώο όνομα», διαβάζουμε στον Κυνηγό, που αποτελεί την κορύφωση της διλογίας.

Ένας διακεκριμένος χειρουργός αρέσκεται να αφαιρεί τα βλέφαρα των γυναικών που απαγάγει και στη συνέχεια τις βιάζει, η αστυνομία όμως δεν έχει καμία απόδειξη για να τον φυλακίσει. Πώς εμπλέκεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα της φυσιοθεραπεύτριας και ποια η σύνδεση μεταξύ του Συλλέκτη και του Κυνηγού;

Το δεύτερο βιβλίο αποτελεί άμεση συνέχεια του πρώτου. Τα όσα συνέβησαν με τον Συλλέκτη Ματιών έχουν γίνει ο εφιάλτης των ηρώων στον Κυνηγό. Και μόλις διαβαστεί και το δεύτερο βιβλίο, τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους και η αντίστροφη μέτρηση φτάνει στο μηδέν. Τότε ακριβώς ο αναγνώστης θα μουδιάσει από το σοκ.

Μια διλογία ψυχολογικών θρίλερ που ξανασυστήνει τον Sebastian Fitzek στους αναγνώστες.

Υ.Γ.1. Και τελικά γεννιέσαι ή γίνεσαι κακός;

Υ.Γ.2.  5 καλά αστυνομικά βιβλία που αξίζει να διαβάσεις.

πηγή : dioptra.gr

 

Share This